Marga Wijman

Gedreven door de vraag ‘Hoe zit de wereld in elkaar, en waar is mijn plek in die wereld?’ heb ik meerdere paden bewandeld. Na de middelbare school in binnen- en buitenland gewerkt, in de toeristische sector. Daarna een afgeronde studie Politicologie, om de wereld waarin ik leef beter te begrijpen. En een opleiding tekenen en schilderen om mijn creativiteit de ruimte te geven. Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in de psyche en het gedrag van de mens. Hier vond ik mijn ‘plek’: Wat een mens ten diepste drijft, van binnenuit tot leven brengt en wat dit betekent voor de communicatie met anderen, dat fascineert en inspireert mij.

Deze zoektocht bracht een cruciaal inzicht: er is nog iets is, voorbij je psyche en persoonlijkheid. Het is een onzichtbare, niet tastbare en tegelijkertijd zeer wezenlijke kern. Die onlosmakelijk met je verbonden is, ongeacht of je je daarvan bewust bent. Het wordt vaak essentie, ziel of kern genoemd.

Mijn focus is nu helder: Mensen begeleiden bij het ontdekken van de verlangens van hun ziel. En bij het concreet vormgeven ervan. Met inzet van hun persoonlijke kwaliteiten en talenten. En in contact met anderen. Zodat ze vanuit deze authentieke kracht hun uitdagingen aangaan en groeien. Met respect en ruimte voor anderen. 

Als trainer/coach begeleid ik mensen op deze reis. Met inzet van mijn professionele kennis en kunde. En van mijn persoonlijke passie. Ik doe dit met hart en ziel. Mijn eigen ervaringen op deze reis vergroten mijn deskundigheid als gids. Ik begeleid vanuit het inzicht dat ieder mens dit pad wel zelf loopt, maar niet alleen. 

Gevolgde opleidingen: het trainingsprogramma van het ‘Center for Transformational Presence’, waarbij de focus ligt op het integreren van rationele kennis met innerlijk weten, en op het belichamen en leven van deze kennis. Een 2-jarige opleiding tot NLP-master, gericht op persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Gevolgd door een 2-jarige opleiding tot coach/counselor. Hier ligt de focus op het verhelderen en transformeren van onbewuste emotionele reflecten door het inzetten van de eigen hulpbronnen. Aangevuld met vele workshops en boeken op het gebied van de psyche en de ziel, waaronder het enneagram, de kernkwaliteiten en intuïtief leven.

Kwaliteiten die ik inzet: open, betrokken, helder, resultaatgericht, humoristisch en integer.

Als je wilt weten hoe anderen mijn coaching hebben ervaren, klik dan hier.

Als je wilt weten hoe anderen mijn trainingen hebben ervaren, klik dan hier

Leave a Reply