Ervaringen van anderen

Ik heb de trainingen met veel interesse gevolgd omdat je de geleerde stof steeds weer kunt gebruiken en omdat het geleerde direct in de praktijk gebracht kon worden tijdens de lessen. Ook omdat het een gebied is waar ik me nog niet veel mee heb bezig gehouden. Het waren afwisselende thema’ s waar ik veel van heb geleerd.

Ik heb Marga als sympathieke en hartelijke vrouw leren kennen. Als trainer is Marga een open en geïnteresseerde docent die de thema’s boeiend en met passie brengt. Ook meningen en vragen van cursisten worden serieus door haar opgepakt.

Ik heb veel aan de trainingen gehad, want ik denk er regelmatig aan terug bij praktische situaties, hoe je dit vanuit de geleerde theorie zou hebben aangepakt. En daar leer ik nog steeds van.

Maria

Ik heb de trainingen ervaren als een eye-opener. Je wordt je bewust van wat er in communicatie allemaal speelt zoals praten, luisteren, voelen, lichaamstaal en je leert er op een andere manier naar te kijken. Bovendien ben ik in de communicatie minder afhankelijk geworden en kan ik ook moeilijke gesprekken en situaties beter sturen. Marga is een erg enthousiaste trainer. Je merkt dat zij gegrepen wordt door dit onderwerp. Ze kan de lesstof goed en helder overbrengen en er veel over praten zonder de rode draad te verliezen. Nu na bijna een jaar merk ik dat ik nog steeds mijn voordeel doe met wat ik toen geleerd heb.

Peter

Marga weet de juiste balans te vinden tussen kennis overbrengen en kunde stimuleren van de deelnemers, door haar ervaring en door oefeningen. Marga speelt goed in op de behoefte van de deelnemers. Zij oordeelt niet, zelfs niet non-verbaal.

Ik heb leren kijken naar mezelf en veranderingen gevoeld. Mijn zelfinzichten zijn verdiept. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. De training heeft mij met name geleerd om niet te (ver)oordelen. Ik voel sindsdien meer verbinding met mijn omgeving, immers, als je (ver)oordeelt heb je geen verbinding. Ik heb geleerd te kijken naar mijn eigen aandeel in communicatie met de ander en tegelijkertijd naar de behoefte van de ander. Het was fijn dat veel aandacht werd besteed aan gedachten (piekeren). De betekenis, de rol en de valkuil van gedachten weet zij heel goed weer te geven. Dat zorgt voor stof tot nadenken, bewustwording en voor innerlijke groei. Marga heeft mij geleerd wat het is om jezelf te zijn. Dat ieder mens waardevol is op zijn eigen manier. Ik heb nu het gevoel dat ik kan en mag zijn wie ik ben.

Een module doet iets met je. Ik ben blij dat ik de 3 modules hebt gevolgd. Ze kunnen zeker als losse onderdelen gevolgd worden maar om jezelf te bekwamen in communiceren zijn ze alle 3 een eyeopener.

Linda

Ik vond de trainingen altijd wel spannend, wat gaan we vanavond doen? Maar Marga zorgde altijd voor een ontspannen sfeer, waardoor ik me wel veilig voelde en daardoor meer durfde te zeggen. Zeker de laatste twee trainingsmodules voelde ik me op mijn gemak.

In de trainingen heb ik geleerd dat iedereen communiceert op zijn of haar eigen manier. En je communicatie wordt beïnvloed door wat je denkt. Daardoor kies ik mijn woorden (meestal) zorgvuldiger. Als ik zeg dat ik niet goed kan communiceren is dat mijn gevoel. En niet omdat een ander dat vind. Wat ik er uit de training meegenomen heb is dat ik mag zijn wie ik ben, iedereen is anders.

A van A

 

Soms is het goed als een ‘Marga Wijman’ met een training komt …. Om me wakker te schudden, om me wijzer te maken…. Om mij te leren dat meer inzicht in communiceren mooiere dingen teweeg zal brengen tussen jou en mij.

Want, een groot deel in mijn communicatie gaat vanzelf, routinematig en instinctief. Eigenlijk doe ik vaak maar wat. Ik kijk, ik beweeg wat en soms reageer ik en zeg ik maar wat. En dan maar hopen dat ik de juiste vragen stel op de juiste momenten. Maar ….. soms wacht ik antwoorden niet eens af. Ik heb er direct al gevoelens bij en meningen over. Soms ook voel ik me aangevallen, verkeerd begrepen, niet op mijn juiste waarde geschat …. Dat geeft irritaties en doet me voelen alsof ik afgewezen word. Dat voelt onprettig.

Daarom is het goed eens stil te staan bij wat ik zoal doe, wat ik zoal zeg, hoe ik me zoal gedraag te midden van jullie. Stel nu eens dat wat ik denk dat jij denkt of vindt, niet de gedachte van jou is. Hoe anders zou ons gesprek dan kunnen verlopen? Ik weiger om te oud te zijn om te leren!

Marijke

Contact Informatie

Mind4Energy

  • Drs. Marga Wijman
  • Wilhelmina Blombergplein 67
  • 1018 MW Amsterdam
  • +31 6 17004106
  • Margawijman@mind4Energy.nl
  • KvK: 52404803
Close Menu