Trainingen voor particulieren en bedrijven

Mind4Energy verzorgt trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie voor zowel particulieren als bedrijven.  Onderdeel van dit aanbod zijn trainingen over talenten en drijfveren. Klik hier voor een recensie.

Alle trainingen zijn interactief en ervaringsgericht. Met ruimte voor de inbreng van de deelnemers. De trainingen worden gekenmerkt door een combinatie van openheid, humor en diepgang.

Wil je weten hoe eerdere deelnemers deze trainingen hebben ervaren? Klik hier

Trainingen voor particulieren

Begin 2018 geef ik een training over ‘Zin in je werk: werken met inzet van hoofd en hart’. Dit is een intensieve eendaagse training waarin jij inzicht krijgt wat jij van binnenuit drijft en in beweging brengt. En wat de eerste stap is die jij hier en nu kunt zetten.

Trainingen voor bedrijven

De training ‘Communiceren: contact met jezelf en contact met de ander’ is uitstekend geschikt als in-company training voor organisaties. De medewerkers werken aan persoonlijk groei, en de hele organisatie kan groeien door:

  • Verbetering onderlinge samenwerking van medewerkers op en tussen afdelingen;
  • Teambuilding;
  • Verbetering communicatie met klanten.

Ook verzorgt Mind4Energy trainingen op maat voor organisaties. De trainingen worden dan specifiek aangepast aan de wensen en het werkveld van de organisatie. U kunt vrijblijvend contact opnemen via email of het contactformulier op deze site.

Klik hier voor meer informatie over de training  ‘Communiceren: contact met jezelf en contact met de ander’

TRAINING COMMUNICEREN

Training Communiceren: Contact met jezelf en contact met de ander.

Doel van de training

De training ‘Communiceren: contact met jezelf, en contact met de ander’ vergroot je zelfkennis, verbetert je waarneming en geeft concrete vaardigheden om je contacten met anderen soepeler te laten verlopen. Je wordt je bewust van wat er in communicatie allemaal speelt, je pakt je eigen aandeel op en je vergroot daarmee je keuzemogelijkheden om anders te reageren.

Leven vanuit je kern, vanuit de essentie van wie jij bent, vraagt om het kennen en herkennen van jouw onbewuste patronen in denken en handelen. Deze bewustwording is een essentiële stap om je verder te ontwikkelen, om in contact met jezelf volledig aanwezig zijn in de wereld waarin je leeft.

 

Opzet: drie modules van vier dagdelen

De volledige training ‘Communiceren: contact met jezelf, en contact met de ander’ bestaat uit drie modules van elk 4 lessen. Elke module staat op zichzelf en kan afzonderlijk gevolgd worden. De verschillende modules vullen elkaar wel aan en verdiepen je inzicht in hoe mensen, en dus ook jijzelf, in elkaar zitten en reageren. In elke trainingsavond ligt het accent op oefenen en ervaren. Zodat je je inzichten thuis of op je werk ook direct kunt toepassen.

 

Module 1. Communiceren: waarnemen, interpreteren en reageren

Hoe ervaar jij de wereld om je heen? De mensen die je tegenkomt, je omgeving, de situaties die zich voordoen? En wat betekenen de dingen die jij ziet en hoort? Hoe reageer je erop?

Je leert wat er bij jou wel binnenkomt, en wat je vaak niet opmerkt. Je ervaart dat een ander niet precies hetzelfde waarneemt als jij, er een andere betekenis aan geeft en ook anders reageert. Je leert hoe je deze inzichten kunt inzetten in contact met anderen, waarmee je jezelf en de ander ruimte geeft.

Module 2. Communiceren: lichaamstaal en feedback

Wat gebeurt er in het contact met een ander? Hoe verloopt een gesprek? Waarom gaan sommige gesprekken soepel, en andere gesprekken zo stroef?

In dit blok onderzoeken we wat houding en lichaamstaal ‘zeggen’, en hoe je daarmee kunt ‘spelen’. Je leert hoe je luistert, en hoe je feedback kunt geven op een open manier, zonder een ander te veroordelen. Je onderzoekt hoe je op een ander overkomt, zodat je jezelf kunt bijsturen als dit nodig is.

Module 3. Communiceren: verstand en gevoel gaan samen

Wat drijft jou eigenlijk? Wat vind jij echt belangrijk? En wat doe jij uit gewoonte, of omdat het nu eenmaal moet? Hoe beïnvloedt je motivatie je gedrag en je contact met anderen?

In dit blok onderzoeken we hoe gedachten, gevoel en gedrag elkaar beïnvloeden. Hoe overtuigingen je kunnen ondersteunen, maar soms ook erg beperken. Je onderzoekt hoe je tot nieuwe keuzemogelijkheden kunt komen. En je leert hoe je je gevoel kunt gebruiken bij het nemen van een beslissing, en in je contact met een ander.

 

Praktische informatie

 

De training wordt gegeven aan particulieren en voor bedrijven in-company.

Er wordt gewerkt in kleine groepen van 6 tot 12 personen.

 

Prijs per module voor particulieren:                      op aanvraag

Prijs per module voor bedrijven:                            op aanvraag

Leave a Reply